15 Şubat 2011 Salı

Kendinizi Facelistte Bulun

Dünyada internet kullanan insanların çoğunun sürekli Google’da kendi adını arattığını biliyor muydunuz? Evet bu bir hastalık.

Facebook veya kişisel blogların olmadığı zamanlarda da insanlar internet ile bağlantıları olmadıkları halde kendilerini aratıyorlardı, gördüm şahitlerim var.
Fakat şimdi Facebook, myspace, twitter, friendfeeed gibi sitelerin çoğalması ve insanların internete  erişimlerinin kolaylaşmısının ardından kendilerini istedikleri gibi arayabilirler, rekabet olmayan bir isimde kendilerini bulmaları da muhtemel.

İşte bu hastlıklardan esinlenen sistemlerden biriside facelists sistemi. Burada her insana ait bir fotoğraf bulunuyor. Resimler günlük belirli periyotlar ile yükleniyor ve herkese sıra gelecek.

Mesela Sal Astorina isimli abimizin yemek yerken bir resmi var bu sistemde Michelle Orozco isimli ablamızda burada bunlar kendi isimlerini bu sistemde arattıklarında kendi resimleri ile karşılaşacaklar ve “aaa kendi adımı yazdım benim resmim çıktı” diyerek garip bir mutluluğa kapılacaklar. Bakalım neler olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder